image1

LETNI SEMINAR MDNS NOVA GORICA 2016

Od 4.3. do 6.3.2016 smo člani MDNS Nova Gorica, v Izoli, v hotelu San Simon opravili redni letni seminar. Seminarja se je udeležilo 28 članov društva ter častni član Marjan Kavčič. Udeleženci smo se na seminarju zbrali v petek popoldan. Po otvoritvi seminarja, s strani predsednika MDNS Nova Gorica, Boruta Kopača smo najprej opravili video test, s presojo različnih situacij. Po video testu je sledilo še testiranje iz Pravil nogometne igre. Seminar Izola 2016 4  Seminar Izola 2016 3 
 Seminar Izola 2016 10 Ko smo končali s preverjanjem znanja je prišlo na vrsto delo po skupinah. Sodniki smo se razdelili v 4 skupine. V vseh skupinah smo dobili več različnih posnetkov, ki smo jih morali pregledati, analizirati ter priti do skupnega zaključka, kako bi bilo potrebno v posameznih situacijah reagirati. Po zaključku skupinskega dela, je sledila še skupna razprava vseh skupin, ki jo je vodil Alen Bubek.
Petkov večer smo zaključili s predavanjem na temo GIBANJE IN POSTAVLJANJE. Predavanje z razlago in ogledom posnetkov je vodil Matej Jug. Poudaril je, da je diagonalno gibanje priporočeno, izpostavil pa je tudi situacije, ko je treba tak način gibanja nekoliko prilagoditi, zaradi boljšega pogleda in lažjega presojanja dogodkov. Omenil je še, kako se je dobro optimalno postaviti pri različnih prekinitvah.   Seminar Izola 2016 11
Naslednji dan je zjutraj na vrsto najprej prišel footing, ki mu je sledil zajtrk, po zajtrku pa se nam je pridružil g. Milovan Nikolič, ki se je v svojem predavanju osredotočil na IGRO Z ROKO, SIMULIRANJE TER SODELOVANJE SODNIŠKE EKIPE. Teorijo je predavatelj podkrepil z analizo različnih situacij iz naših nižjih lig, Prve lige ter evropskih tekem. Poudaril je, kdaj je pri igri z roko le to potrebno dosoditi kot prekršek. Pri simuliranju je poudarill, da ga je potrebno dosledno kaznovati, ne glede, kje na igrišču se dogaja.
V popoldanskem času smo se iz predavalnice preselili na igrišče. Sledil je trening simulacije dogodkov, ki se dejansko dogajajo na tekmah. Sodniki so bili razdeljeni med glavne sodnike in pomočnike sodnika, ki so skupaj presojali različne uigrane situacije.
Po treningu, v večernem času je prišlo na vrsto še predavanje na temo OFSAJDA. Na predavanju, ki ga je imel Uroš Bensa, je bilo s pomočjo posnetkov različnih situacij predstavljeno, kdaj igralec v ofsajd položaju vpliva na nasprotnika in ga je zato potrebno kaznovati z ofsajdom. Po predavanju so bili predstavljeni še rezultati testov PNI ter video-testov.
Zadnji dan seminarja je vodja strokovnega odbora Roman Tomšič v jutranjih urah mladim sodnikom predaval še na temo KLJUČNIH DOGODKOV, ki se lahko zgodijo na tekmah. Sledil je zaključek seminarja, kosilo ter odhod domov.
2019  jakob   globbers joomla templates

To spletno mesto zaradi boljšega upravljanja in brskanja po njem uporablja piškotke (cookies). Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več informacij