image1

5. Jakončičev memorial

 

V petek, 30. maja se je v organizaciji Medobčinskega društva nogometnih sodnikov Nova Gorica odvil 5., sedaj že tradicionalni Jakončičev memorial, v spomin na nekdanjega, pokojnega podpredsednika Zveze nogometnih sodnikov Slovenije ter predsednika MDNS Nova Gorica, Aleša Jakončiča. Memoriala so se poleg domačega društva- MDNS Nova Gorica, udeležili tudi že tradicionalno DNS Ljubljana ter MDNS Kranj.

5. Jakončičev memorial
5. Jakončičev memorial-1

Ob 16.00 se je memorial začel s položitvijo vencev na grobu pokojnega v Stari Gori. Vsi udeleženci pa smo se potem zbrali v Savodnjah, v sosednji Italiji, na tamkajšnjem nogometnem igrišču, je bil odigran tradicionalni turnir med sodniškimi društvi. Odigrane so bile tri tekme. Na prvi so najprej MDNS Nova Gorica po streljanju enajstmetrovk premagali kolege iz Ljubljane, na drugi pa so bili Ljubljančani z 2-1 uspešnejši od MDNS Kranj.

Na zadnji tekmi med Novogoričani in Kranjčani je vse do zadnjih sekund boljše kazalo domačinom, ki so vodili z 1-0, potem pa le prejeli zadetek in tekmo končali z remijem. Zmage na turnirju so se tako kot pred enim letom veselili Ljubljančani, drugo mesto je pripadlo Novi Gorici, tretje pa Kranju. Po končanem turnirju se je dogajanje preselilo na tradicionalni prostor ''Na Grive'' v Miren, kjer je sledila podelitev nagrad najboljšim, ki sta se je udeležila tudi oba Alešova sinova. Po podelitvi je sledila zabava ter druženje med društvi.

5. Jakončičev memorial-2

2019  jakob   globbers joomla templates

To spletno mesto zaradi boljšega upravljanja in brskanja po njem uporablja piškotke (cookies). Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več informacij